Square Footage: 102,000
Actual Cost: $82 Million
Completion Date: June 2017

Designed to support Jefferson Health’s high standard of care, this cutting-edge facility features a new garage, ambulatory services building, and entrance lobby. Site landscaping creates a park-like environment surrounding the entire facility for patrons to view and experience.

The lobby, bathed in natural light, projects an upbeat environment more reminiscent of a hotel than a hospital. Warm wood ceilings, color accents, artwork, and hospitality-based furniture softly enliven and punctuate the space.

Functionally, the design supports the multiple departments that it connects, both in the existing tower and the new ambulatory building, as well as the future tower. A new patient center and café offer seating that overlook gardens. The ambulatory surgery department houses a reflection room for patients and guests seeking a quiet moment. Family zones are provided, along with a new conference area and breakout zone for the hospital and its larger community.

The building’s exterior glass surface, intermixed with travertine stone, projects contemporary sensibility, warmth, and timelessness.