Square Footage: 486,000
Actual Cost: N/A
Completion Date: September 2016

The New Sibley patient pavilion reflects over a decade of careful planning and development and is the latest phase of a transformative master plan for Sibley Memorial Hospital, a member of Johns Hopkins Medicine’s Washington, DC campus. Serving as a new front door for the campus, the 200-bed pavilion creates a medical center destination with all private patient rooms, a new emergency department, and expanded women’s and infants’ services.

Spanning the length of the New Sibley campus development, a pedestrian concourse connects the pavilion to the state-of-theart cancer center, the outpatient medical building, various service line entries, and two parking garages. Surrounded by gardens and bathed in natural sunlight, the concourse provides a safe, straightforward public circulation spine in a beautiful, comfortable space for patients, visitors, and staff.

Designed to evoke Washington, DC, with a blend of classical and monumental design softened with natural materials and curved forms, the pavilion blends seamlessly with the existing campus and the residential neighborhood.