Square Footage: 225,000
Actual Cost: $230 Million
Completion Date: 2017

The design unifies a collection of existing buildings and creates a cohesive health care campus with a network of indoor-outdoor rooms, plazas, and gardens. An enhanced promenade serves as an organizing element to the campus and provides a framework for future expansion. Along with the landscape, the building’s warm colors and natural materials present a welcoming face to the community. The new main entry gives the hospital a new public identity. Located at the crossroads of the campus’ two main circulation spines, it provides a sense of arrival.

The new hospital replacement wing nestles into the natural slope of the site, sheltering the loading dock and service yard from view and creating a unique three-dimensional experience, moving through the multi-storied lobby up to the tiered east plaza.

Surgery, Interventional Radiology, Imaging, and Sterile Processing form the interventional platform on the ground floor. The qualities of flexibility, modularity, standardization, and visibility infuse all the spaces, enhancing efficiency and safety. Staff amenities, such as a private surgeons entrance, promote recruitment and retention. Natural light is brought in wherever possible.